Uutinen / 12.7.2024

Vuosaaren biolämpölaitos valittu kansainvälisen arkkitehtikilpailun finalistiksi

Kansainvälisen World Architecture Festival -arkkitehtikilpailun esivalintatuomaristo on valinnut Vuosaaren biolämpölaitoksen vuoden 2024 kilpailun kymmenen finalistin joukkoon palkintokategoriassa WAF Completed Buildings: Production energy and Logistics.

Vuonna 2022 tuotantonsa aloittaneen Vuosaaren biolämpölaitoksen kaukolämpöteho on yli 260 megawattia, ja sen tuottama kaukolämmön energia vastaa noin neljännestä Helenin kaukolämmön tuotannosta. Laitoksella onkin merkittävä rooli Helsingin vihreässä siirtymässä.

- Vuosaaren biolämpölaitos on tärkeä osa hajautettua ja kestävää energiajärjestelmää. Laitos täydentää osaltaan Helenin monipuolista energiapalettia ja sen merkitys vain korostuu Helsingin lämmittämisessä nyt kun olemme sulkeneet Hanasaaren voimalaitoksen ja Salmisaaren hiilivoimala aloittaa viimeisen lämmityskautensa ensi syksynä, kertoo Helenin lämmöstä ja jäähdytyksestä vastaava johtaja Timo Aaltonen.

- Olemme valinnasta erittäin kiitollisia ja samalla hyvin ylpeitä kohteestamme. Vihreässä siirtymässä mukana oleminen on aivan erityistä, sanoo toimitusjohtaja Tuomas Kivinen Kivinen Rusanen Arkkitehdit Oy:sta.

Kilpailun finaali järjestetään marraskuun alussa Singaporessa, jossa Kivinen tiimeineen esittelee kohteen muiden finalistien rinnalla.

Lue lisää aiheesta

Lämpö Helen